Uigennemsigtighed stor inden for dødsboskifte

Uigennemsigtighed stor inden for dødsboskifte

Gennemsigtigheden i markedet for advokater er blevet større i de seneste årtier – især som følge af øget konkurrence blandt advokaterne og internettet.

Men ikke alle grene af juraen har fulgt lige godt med.

Et af de steder, der er bagud, er inden for skifte af dødsboer.

Et dødsbo kan skiftes enten som et privat skifte eller ved hjælp af et bobestyrerskifte. Mere end 80 % af danskerne vælger det private skifte, da dette er både hurtigere og billigere end et offentligt skifte, hvor Skifteretten og en autoriseret bobestyrer i højere grad er inde over processen.

Hvor det i dag er nemt at se priser både hos boligadvokater for en boligberigtigelse, når du skal have oprettet et testamente eller ved gennemtjek af en lejekontrakt, er området for skifte af dødsbo anderledes diffust. Det er svært at finde ud af, hvor meget man skal betale og hvor lang tid det tager.

Udbudstjenester hjælper på det

En ting, der dog trækker gennemsigtigheden i den rigtige retning for forbrugeren, er de smarte tilbudstjenester, der lader brugeren indhente op til 3 gratis tilbud fra advokater i forbindelse med fx skiftet af et dødsbo.

Det er der to fordele ved.

Delvist undgår forbrugeren at tage det første og bedste tilbud fra en advokat i forbindelse med skiftet af dødsboet – og samtidigt ved advokaterne her, at de er i konkurrence med hinanden og at de derfor er nødt til at give et ekstraordinært godt tilbud for at få kunden i sidste ende.

Konkurrencen vil ramme før eller siden

Der er naturligvis tale om en fornøjelse med en tidsramme på, når advokaterne lever af den uigennemsigtighed, der gør sig gældende for arveretten.

Internettet og den generelt stigende konkurrence mellem advokater gør, at de få områder tilbage med lidt gennemsigtighed langsom vil blive taget en for en – og gennemsigtigheden til sidst trumfe.

Det kommer alle forbrugerne til gode – de lavere priser på arveretten vil komme de, der står med den hårde tørn at skifte boet til gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *