Tips til dig som går med iværksætterdrømmen

Tips til dig som går med iværksætterdrømmen

Der har i mange år været en stor efterspørgsel efter iværksættere i Danmark. Der har de seneste år været en bølge af iværksætter virksomheder, som har indtaget det danske marked. TV programmet ”Løvens Hule” er stålklart bevis på, at vi i Danmark har rigtig mange gode ideer, men at budgettet nogle gange står i vejen for, at iværksætterdrømmen kan gå i opfyldelse.

Planlægning

En af de væsentligste faktorer når man kaster sig ud i et iværksættereventyr er at have et klart mål fra start, og ikke mindst have nogle delmålsætninger, for at du kan realistisk set kan nå dit mål. Det er vigtigt, at du giver dig god til at planlægge eksekveringen af din virksomhed, og ikke mindst lægger en klar og tydelig plan for budget også. Du ved på den måde på forhånd, hvor mange penge du maksimalt har at give af. Et overblik over din økonomi, gør dig også bedre i stand til at prioritere målsætninger, og ikke mindst at lave de rigtige investeringer.

Kend dine konkurrenter

For at du skal gøre dig nogen forhåbninger om at blive en succeshistorie, så er det vigtigt, at du på allerede på forhånd, har et klart overblik over, hvem dine konkurrenter er. Derefter er det vigtigt, at du nærstuderer din egen virksomhed og overvejer, hvordan du kan adskille dig fra dine konkurrenter. Denne del er essentiel for succes. Du kan ikke mindst også bruge dine konkurrenter som motivation, og gøre det som de gør, bedre end dem.

Husk netværket!

Det er essentielt for at opnå succes, at du lægger mange kræfter i at netværke. Du skal først og fremmest have styr på den interne kommunikation i virksomheden, hvis I er flere om at starte en virksomhed.

Du skal herefter lægge kræfter i at skabe et netværk, som består af de rigtige mennesker, som kan hjælpe dig på vejen til succes. Dernæst er det også vigtigt, at du lytter til dine kunder, og analyserer hvad de vil have, så du kan forbedre dig.

Hvorfor fejler iværksættere?

Dette er et spørgsmål, som mange stiller. Nogle af de hyppigste årsager er, at virksomheden løber tør for penge, hvilket oftest forårsages af mangel på økonomisk overblik. Det opleves også, at nogle iværksættere ikke bruger nok ressourcer på regnskab, hvorfor det kan være godt med enten en intern eller ekstern bogholder fra start.

Dernæst lukker og slukker flere virksomheder fordi, at der er tale om et dårligt internt team. Det er essentielt, at du omgiver dig med et team, som har de samme målsætninger, og arbejde lige hårdt for at nå virksomhedens målsætninger som dig selv.

Det ses også at flere iværksættervirksomheder må gå ned med flaget, fordi virksomhederne bliver udkonkurreret. Det er en del af det at være iværksætter. Det er derfor som iværksætter vigtigt, at forvente det uventede, og dermed være forberedt på både succes og fiasko.