Skilsmisse: Hvad med børnene

Skilsmisse: Hvad med børnene

En skilsmisse er altid en svær ting, ikke kun for de to parter der skal skilles. For hvis man har børn sammen, kan det også være en rigtig svær ting for børnene at gå igennem. Derfor skal man også huske, at tage ekstra meget hensyn til dem i skilsmissen. En dårlig skilsmisse kan få rigtig store konsekvenser, især for børnene.

Bland ikke barnet ind i skilsmissen

Der er mange faktorer der gør, at man som mand og kone kan blive uvenner i en skilsmisse. En af de ting som skaber uenighed, hos mange er bodeling ved skilsmisse noget der kan skabe konflikt. Hvis du er i tvivl om hvordan, i bedst muligt får hjælp til dette så klik ind på advokathusetbredgade.dk hvor du kan læse meget mere om hjælp til skilsmisse.

Hvis der opstår konflikter i forbindelse med skilsmissen, er det vigtigt at man ikke inddrager børnene.  For selvom selve skilsmissen, ikke nødvendigvis er det der sætter sit præg hos børnene. Så kan håndteringen af skilsmissen, have rigtig stor betydning for det enkelte barns oplevelse af situationen. Og en dårlig oplevelse med skilsmissen, kan sætte rigtig dybe spor hos barnet. Man kan opleve at barnet, socialt ændre karakter. Derfor skal skænderi, diskussioner, og snak om den anden part aldrig foregå i børnenes nærvær. Og hvis der er eventuelle konflikter, må man aldrig bruge børn til at ramme den anden part. Selvom man ikke tror det, så er det noget der rammer børnene dybt hvis de finder ud af dette.

Dernæst er det vigtigt at man igennem hele skilsmissen, er ærlig overfor børnene. Ikke dermed sagt at man skal fortælle detaljer, og være helt specifik. Men man skal være ærlig om hvad der skal ske, og hvordan tingene ændre sig. Men man skal huske at snakke på barnet niveau, så de forstår tingene. Og barnet har mere nytte af at vide, ’mor og far skal ikke bo sammen mere, det betyder at far flytter over i en lejlighed 10 minutter herfra om 14 dage, og der skal du være når du ikke er hos mor’ End at få af vide at ’mor og far skal skilles, fordi vi skændes for meget’ for man skal huske, at det er utrygt for børnene ikke at vide hvad der skal ske.

Gør barnet mere trygt ved at fortælle om de ting der ikke ændre sig

Det er vigtigt at man påtager sig forældrerollen, under skilsmissen. Og det er som forældre ens ansvar, at man sørger for at gøre barnet så trygt som overhovedet muligt. Børnene har brug for at vide, alle de logistiske og tidsmæssige faktorer. Det vil sige hvad der kommer til at ske, hvor skal i hver især bo, skal barnet forblive i samme skole/børnehave, og alle den slags ting der giver tryghed i hverdagen for en børnehjerne. Det er vigtigt at gøre klart overfor barnet at, det stadig kan få lov at se begge forældre lige så meget som han/hun har lyst til. At barnet stadig kan forsætte til en evt. sport, og at de stadig kan se deres bedsteforældre som de plejer.