Skal min virksomhed have en varemærkeregistrering?

Skal min virksomhed have en varemærkeregistrering?

Når du starter en virksomhed i Danmark, har du mulighed for at lave en varemærkeregistrering over fx et produkts navn, virksomhedens navn eller logo.

Spørgsmålet er blot, om man skal bruge de penge, det koster.

Det koster et par tusinde kroner fra en advokat foruden et gebyr på 2.350 kroner til staten at ansøge om en varemærkeregistrering.

Beskyttet også uden

Efter dansk lov er varemærker også beskyttet uden at have en decideret varemærkeregistrering. Der er så blot tale om en uregistreret beskyttelse.

En uregistreret beskyttelse beskytter også mod misbrug, men slet ikke i samme omfang som en registreret.

Hvis virksomheden har penge til det – hvis 5.000 kroner i samlede omkostninger ikke betyder det store fra og til i forhold til virksomhedens likviditet – kan det derfor anbefales at overveje en varemæreregistrering.

Andre ting har højere prioritet

For de fleste virksomheder vil en række andre dokumenter have højere prioritet at få udfærdiget end varemærkerettighederne.

Et eksempel på dette er at få udfærdiget en ejeraftale. Det er også kendt som det vigtigste dokument, en virksomhed nogensinde har glemt at få lavet.

Ejeraftalen går ind og regulerer forholdet mellem fx to ejere af et ApS. Et forhold, som de to ejere ofte ikke selv vil have tænkt over og som selskabsloven og selskabets vedtægter og stiftelsesdokumenter ej heller dækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *