Sådan forholder du dig til et dødsbo

Sådan forholder du dig til et dødsbo

Det er aldrig sjovt at være i den situation at have mistet en som du holder af. Det gør ondt og du vil være ked af det i lang tid. Det er hårdt at komme videre når man har mistet en af sine nærmeste. Den værste del er at man skal rydde op efter den afdøde. Der er mange mennesker som ikke kan overskue at skulle tage stilling til hver enkelt genstand i dødsboet. Derfor vælger mange den løsning at få et firma til at ordne alt det praktiske omkring hvad der skal ske med møblerne. Find ud af hvad der er den bedste løsning for dig og dine nærmeste, så I kan få den svære proces overstået. Læs mere om dødsbo herunder.

Hvordan kan du få hjælp?

Hvis du ønsker hjælp til at få tømt dødsboet, så skal du vide, at der er forskellige måder at håndtere dette på. Det kommer helt an på hvor meget de pårørende kan overskue at være i processen. Firmaerne kommer gerne ud for at vurdere hvad der er af værdi og kan dermed give en pris på hvad de f.eks. gerne vil give for bestemte møbler. Derudover kan du godt få et dødsbo firma til at køre alle møblerne væk og gøre rent i huset efterfølgende, så det er klart til at blive solgt. Det er vigtigt at de pårørende er med hele vejen, og derfor kan det være en god ide, at få en god snak med firmaet inden der aftales noget.

Firmaerne hjælper med det som de pårørende har behov for

Som pårørende er det en god ide at gennemgå dødsboet for at se, om der er nogle ejendele som der skal gemmes. Det er vigtigt at dette gøres i eget tempo, da folk tackler sorg på vidt forskellige måder. Når de pårørende er klar til at gå videre med næste skridt, så gælder det om at kontakte et dødsbo firma, der kan hjælpe med resten. Nogle firmaer tilbyder at køre møbler, der skal gemmes, hen til de pårørende, så de ikke skal begynde at tænke på transport af genstande. De fleste firmaer er meget fleksible og hjælpsomme, hvilket netop de pårørende har brug for i en svær tid.

 Hvem skal du vælge?

Hvis du er i tvivl om hvilket firma du skal benytte dig af, så kan du altid læse hvad andre mennesker har givet firmaet af anbefalinger. Danskerne er gode til at give deres mening til kende, så hvis du googler firmaet, vil du hurtigt kunne se folks vurderinger. Det er altid rart at vælge et firma som andre har været tilfredse med, selvom det har været midt i en svær tid. Det er også muligt at indhente tilbud online fra flere firmaer, hvis du præcis ved hvad der skal bruges hjælp til.

 Få ordnet alt det praktiske

Få en god snak med de nærmeste omkring hvad der skal ske med den afdødes bolig. Nogle gange har folk brug for at tænke lidt, inden de træffer en beslutning. Når først alt det formelle er overstået med at få solgt den afdødes bolig, så kan man komme videre med sit liv.