Ret til kurser for ledige fortsætter – med twist

Ret til kurser for ledige fortsætter – med twist

Vi har før på Klartjuridsksprog nævnt de populære 6 ugers kurser for ledige.

Danske ledige på dagpenge har tidligere haft en ubetinget ret til disse kurser, men de danske politikere varslede i starten af året et opgør med denne praksis. Der blev ikke leveret nok resultater til den relativt høje pris, programmer stod i, lød kritikken.

Denne praksis er nu ændret – men en vis ret til at få kurser som ledig består.

Nu skal der dog være tale om jobrettede kurser. Før i tiden kunne ikke alle kurser heller blive godkendt, men nettet er blevet strammet yderligere om kurserne denne gang – og det betyder, at de kurser, der slipper igennem nåleøjet til gengæld også er af en vis kvalitet.

Skal klargøre ledige til job

Det ubetingede krav er, at kurserne skal klargøre kursisterne til job. Der skal yderligere være tale om eksisterende jobs.

Et kursus om fx regnskab med det henblik at gøre en ledig klar som bogholder vil blive godkendt.

Det betyder at kursusvirksomheder som Bigum & Co, der udover kurser for ledige har et kursus i marketing, fortsat har mulighed for at operere.

Flere kursusvirksomheder havde ellers spået deres umiddelbart bortgang i lyset af de lovforslag, der tidligere på året blev stillet.

Svær situation at finde en løsning på

 

Hele løsningen med kurser for ledige – uanset om man er for eller imod – skal ses i lyset af, at problemstillingen med mange titusinde danske ledige er svær at løse.

Det er ikke muligt blot at slå et sving med tryllestaven og se jobs blive skabt. I stedet er det muligt at højne kompetencer hos dem, der søger jobs, og derved gøre dem mere attraktive for de danske virksomheder.

Og det er lige netop hvad der søges gjort i dette tilfælde.

Vi holder på Klartjuridsksprog.dk fortsat øje med udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *