Nye danske moms-regler bryder måske med EU

Nye danske moms-regler bryder måske med EU

Momsen er høj i Danmark – også højere end i alle andre lande i EU.

Det gør det ikke just tiltrækkende at sælge ens varer fra Danmark, hvis man har mulighed for at ”slippe” udenom. Og det er faktisk en mulighed ved at lade digitale varer sælge fra en virksomhed i et andet land.

en mand presses af skat og momsHvis du – som næsten 1/5 af alle danske husstande – har et abonnement på Netflix, køber du din tjeneste af en amerikansk virksomhed. Derfor betales der ikke dansk skat på. Har du købt en lydbog på Saxo.com, er dette sket gennem et selskab i Luxembourg, hvor momsen også er lavere.

Men nu ændrer vi reglerne i Danmark således, at momsen bestemmes afhængigt af, hvor i verden køber er – og ikke sælger som det tidligere har været.

Det betyder i praksis, at det lige om lidt bliver dyrere for danskerne at købe deres lydbøger, at købe Netflix og en lang række andre digitale ydelser.

Udfordringen er blot, at dette bryder med reglerne i EU hvorefter momsen bestemmes af sælgers placeringer. Det er også fint for alle andre lande end lige i Danmark, da vi sidder med en så høj moms.

Spørgsmålet er derfor i høj grad, om vi får lov til at beholde denne høje moms på vores varer – eller om EU på et tidspunkt går ind og fjerner muligheden for samme.

Det bliver spændende at følge – indtil da skal du gøre dig klar på at betale mere for både Netflix og dine lydbøger.

Kilde: http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/internet/ECE2254023/prisen-paa-netflix-kan-stige-til-99-kroner/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *