Hvad hjælper boligadvokaten med?

Hvad hjælper boligadvokaten med?

Boligkøb eller -salg er en stor beslutning. Der er tale om mange penge, og der er rigtig mange forhold, der skal tages hensyn til. Alligevel tror mange, at det blot er en underskrivelse af skødet, og så er den klaret – men sådan forholder det sig nu ikke helt.

Der er et hav af ting, der skal holdes styr på, og det er ikke altid lige nemt selv. Det er her, boligadvokaten kommer ind i billedet. Men hvad gør sådan en helt præcist? Det kan du læse mere om her.

En boligadvokats mange opgaver

Hvis du er ude efter enten en ny bolig eller at sælge den gamle, så skal du have øjne og øre åbne. Der er mange fælder, du kan falde i, og derfor kan en boligadvokat være et praktisk værktøj at have ved hånden. En boligadvokat bidrager til tryghed i dit køb eller salg og sikrer, at det hele foregår, som det skal.

Herudover kan du få rådgivning til købet eller salget, og din boligadvokat kan også gennemgå vigtige dokumenter såsom skøde og refusionsopgørelse sammen med dig, så handlen går retmæssigt. En boligadvokat har med andre ord mange opgaver, og disse afhænger også af, om det er salg eller køb, det drejer sig om.

Uanset hvad vil din boligadvokat dog være helt og holdent uvildig, og du kan derfor altid regne med vedkommendes ord. Groft sagt kan man dele det således op:

Ved køb:

  • boligadvokaten hjælper dig med at undgå faldgruber
  • boligadvokaten hjælper dig med at få indskrevet advokatforbehold, hvis du underskriver en købsaftale inden, at du får kontakt med din boligadvokat.
  • boligadvokaten gennemgår ejendomshandlens dokumenter for dig og eventuelle farer bliver taget op med dig
  • boligadvokaten bistår dig med at udfærdige alle påkrævede dokumenter såsom tinglysning
  • slutteligt kan boligadvokaten hjælpe dig efter købet ved at stå for udarbejdelsen af refusionsopgørelsen

 

Ved salg:

  • boligadvokaten hjælper dig med at undgå faldgruber
  • boligadvokaten yder rådgivning og hjælper med udarbejdelsen af alle nødvendige dokumenter
  • boligadvokaten kan også hjælpe dig, hvis du har valgt at sælge uden ejendomsmægler

 

Som det nok relativt tydeligt fremgår, så spiller en boligadvokat en rigtig stor rolle i både køb og salg, og lige netop her er det et dårligt valg at spare. Du kan let finde en boligadvokat i dit område. Hvis du søger efter boligadvokat Odense kommer der et utal af resultater frem, og det samme er tilfældet andre steder i landet.

Hvis du bor i odense og skal bruge en boligadvokat kan du klikke her. Undersøg markedet og sæt dig ind i tingene, og få så råd med på vejen fra en faguddannet, der kun vil dig det bedste. Rigtig god fornøjelse med købet/salget!