Familiesammenføring i Danmark

Familiesammenføring i Danmark

Hvis du skal have familiesammenførelse i Danmark, skal du sørge for at alle dine dokumenter og bilag er i orden, det er ret vigtig da din ansøgning kan blive afvist ellers. Derudover skal du opfylde visse betingelser og krav. Det er ikke nok med det men du skal også stille en garanti på over 50.000 kr. til staten. Råde over egen bolig, som helst ikke skal være C/O adresse et sted hos familien. Derudover skal personen som kommer til landet så også bestå dansk prøve og skrive under på en erklæring om at hun/han vil aktiv deltage i integrationen.

Det er ikke altid nemt at finde rundt i alle disse regler og betingelser som bliver stillet. Derfor findes der advokater og firmaer som sørger for at du ikke laver fejl ved ansøgningen og specialisere sig i netop denne del af loven. Disse folk kaldes for udlændinge specialister. Ofte er det advokater som sørger for dette, men det er intet til hinder for at en jurist kan gøre det sammen da en advokat som ikke har forstand på netop disse type dokumenter ville være dårligere til det end en jurist som har arbejdet meget og længe på netop denne gren af udlændingeloven.

Som regel koster det sted mellem 10-15 tusind kroner for at få en advokat til at køre hele sagen og sørge for vejledning, rådgivning osv. men man kan sagtens få andre med forstand på dette område til at kigge på sagen og hjælpe med udfyldelse af dokumenter. I princippet burde folk selv kunne gøre dette, da vejledning på ny i danmark er ret god. De giver også en checkliste. Der er dog stadig folk hvis fremtid afhænger af dette og de vil gerne være sikre på at alt sker som det skal og have en professional ind over så de ikke laver en fejl som så kommer til at koste dem rigtig dyrt i længden, både i form af tid og penge. Det er en rigtig god ide at få hjælp til sin sag, da det helt klart betaler sig. Der findes sager hvor folk har lavet stavefejl og har fået afgørelse med afslag fordi navnet på ansøgning og passet ikke stemmer overens. Så hvis sådanne små fejl kan koste et afslag, viser det kun at styrelsens tolerance er lig med nul. Vedkommende fik hjælp fra en advokat og de kom vist nok videre med sagen og klagede over afgørelsen, men det viser stadig hvor lidt der skal til før man får afslag, og hvis man er i landet sammen med en man elsker og ikke kan undvære hinanden, kan det blive hårdt hvis den ene pludselig skal rejse væk.

Du kan få hjælp til familiesammenføring på nemfamiliesammenfoering.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *