Få rene linjer, når I stifter anpartsselskab

Få rene linjer, når I stifter anpartsselskab

Når man stifter et selskab, er der mange ting, som man skal være opmærksom på. Opstartsfasen er for mange en kritisk periode, og der er også mange ting, som kan gå galt, hvis man ikke er opmærksom. En god start kan imidlertid også være springbrættet til en rigtig lys fremtid. Som det gamle ordsprog siger, så er godt begyndt det samme som halvt fuldendt.

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er en selskabstype, der kan stiftes af én eller flere ejere, hvis man har en kapital på mindst 50.000 kroner. Denne kapital kan enten være i form af kontanter eller værdier, som overgår til virksomheden – dette kunne eksempelvis være værktøj eller andet inventar.

Fordelen ved et anpartsselskab er, at man ikke hæfter personligt. Det vil sige, at kreditorerne ikke kan gøre krav på dine private værdier, hvis selskabet skulle gå konkurs. Dette er en modsætning til en enkeltmandsvirksomhed, hvor der er personlig hæftelse. Til gengæld kan du ikke trække underskuddet i et anpartsselskab fra i skat. Din og virksomhedens økonomi er så at sige adskilt.

Hvad skal I have styr på?

Når dig og eventuelle partnere starter et anpartsselskab, er der visse praktiske formaliteter, der i første omgang skal være på plads. Dette inkluderer navnet på selskabet samt adresse og andre praktiske informationer. Dertil kommet selskabets formål og formaliter som eksempelvis revisor, regnskabsår og kapitalforhold. Derudover skal det også afgøres, hvem der skal være selskabets direktør, og om der skal være en bestyrelse i selskabet.

Det kan være en rigtig god idé at få alle disse informationer på skrift, så der ikke kan opstå tvivl senere hen i selskabet levetid.

Hvilke faldgruber er der?

Det er svært at sætte fingeren på nogle bestemt faldgruber, som ofte optræder, når der stiftes anpartsselskab. Det skal imidlertid ikke være en hemmelighed, at der oftest opstår problemer og uenigheder i selskaber med flere ejere.

Hvis I er flere om at starte et anpartsselskab, kan det derfor være en god idé at inddrage en advokat, der kan rådgive jer om formaliteterne og sikre, at alt forgår korrekt. Når det er sagt, skal det også understreges, at det bestemt også er en god idé at gøre brug af en advokat, selvom man bare stifter et anpartsselskab alene.

I mange tilfælde kan du aftale en fast pris med advokaten, da der er tale om en formalitet. Det skaber sikkerhed og garanterer, at du ikke løber ind i juridiske problemer senere hen.