Få hjælp fra både advokat og ejendomsmægler til bolighandlen

Få hjælp fra både advokat og ejendomsmægler til bolighandlen

Det er en stor beslutning at købe et hus eller en lejlighed, og der er utrolig mange praktiske ting, der skal ordnes, før handlen kan gå igennem. Hvis du er førstegangskøber, kan det virke en smule skræmmende at skulle købe sit første hjem. Du bør altid rådgive dig med både en ejendomsmægler og en boligadvokat, når du skal købe et hus. Læs denne artikel og lær mere om, hvad en ejendomsmægler og en boligadvokat kan hjælpe dig med.

Boligadvokaten

Inden du underskriver en købsaftale, er det vigtigt, at du har kontaktet en boligadvokat, og at der er indsat et advokatforbehold i aftalen. Når dette er indsat, kan du nemlig trygt skriver under, da advokatforbeholdet sikrer, at du kan trække dig ud af handlen, hvis der er grund til det. Du skal sende købsaftalen og samtlige bilag om handlen til din boligadvokat, hvorefter I sammen vil gennemgå de relevante punkter, der måtte være i forbindelse med handlen.

Ud fra denne gennemgang udarbejdet advokaten en skrivelse med de forbehold, ændringer eller præciseringer af aftalegrundlaget, som er nødvendige. Denne sendes til mægleren sammen med købsaftalen, og denne skal så accepteres, før handlen er indgået.

Boligadvokaten hjælper dig altså med alle de komplicerede papirer og dokumenter, der skal håndteres i en handel. Du får altså fuldstændig klarhed over, hvad du køber, og dermed undgår du, at der senere dukker ubehagelige og dyre overraskelser op i forbindelse med dit boligkøb. Du får altså en sikker bolighandel.

 

Ejendomsmægleren

Du skal altid huske, at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser. Dermed ikke sagt, at du ikke kan stole på en ejendomsmægler. Ham eller hende kan altid hjælpe og rådgive dig i forbindelse med et huskøb.

En ejendomsmægler må nemlig aldrig fungere som repræsentant for både købe og sælger i samme handel, og må derfor heller ikke hjælpe dig med at berigtige handlen. En ejendomsmægler kan dog rådgive dig om hele købsprocessen og hjælpe med følgende:

  • Søger efter boliger
  • Besigtige boligen sammen med dig
  • Forhandle med sælger og/eller dennes ejendomsmægler om pris, betingelser med mere
  • Skaffe og vurdere relevante dokumenter i forbindelse med bolighandlen

Ejendomsmægleren kan også hjælpe dig med at afklare dit boligbehov og lægge et budget. Det er dog oftest bedst at kontakte din bank eller en anden finansiel rådgiver om budget og finansiering. Du kan kontakte en ejendomsmægler i Odense her og blive afklaret omkring dit fremtidige boligkøb.