Etisk ikke OK – men juridisk sikker havn: Kejsersnit for udseendet?  

Etisk ikke OK – men juridisk sikker havn: Kejsersnit for udseendet?  

At føde et barn har altid været en stor udfordring for kvinder. Ikke alene er det smertefuldt at føde barnet og de 9 måneder op til kan være strenge – men det tager også tid at få kroppen i form igen. 

Meget af dette arbejde er det dog muligt at undgå, hvis man foretager et kejsersnit i stedet for at føde ad almindelig vej. Det er muligt at undgå smerte ad denne vej ligesom man undgår strækmærker – og især det sidste er et emne stadig flere og flere bekymrer sig om.

At føde et barn med kejsersnit er dog ikke det samme som at føde et barn ad almindelig vej. Tværtimod er det forbundet med en vis risiko ikke bare for moderen, men også barnet, der risikerer at blive født med et dårligere immunforsvar blandt andre ting (uden nu at gå ind i den lange og tekniske forklaring).

Dette stiller og spørgsmålet: Er det OK, at en kommende moder vælger kejsersnit og derved udsætter hendes barn for en vis risiko af kosmetiske årsager – i store træk for at undgå strækmærker.

Juridisk er det lovligt

I Danmark kan en kommende måder selv vælge om hun ønsker at føde ved hjælp af kejsersnit eller ad almindelig vej. Også hvis årsagen er af hensyn til det kosmetiske og de famøse strækmærker.

I andre lande er det ikke tilladt at føde med kejsersnit med mindre den almindelige fødsel ikke kan lade sig gøre eller medfører stor risiko (mens det i andre lande igen slet ikke er muligt at få en abort).

Juridisk er der altså intet til hinder for at moderen vælger at føde sit barn med kejsersnit.

Men man kunne tænke sig at etisk råd havde en ting eller to at sige om sagen, hvis de fik mulighed for at diskutere det.

Til at starte med vil vi gerne spørge dig – er det OK, at danske mødre vælger at føde ved kniven frem for den naturlige vej og derved udsætter deres barn for risiko for at se godt ud i bikini den kommende sommer?

Lidt i stil med dette emne bør du også læse denne artikel om juridsk abort for mænd fra Information.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *