Disse fradrag skal du være opmærksom på

Disse fradrag skal du være opmærksom på

Pas på du ikke snyder dig selv i SKAT – det er vigtigt at huske en lang række fradrag på din årsopgørelse. Hvis du husker dine fradrag og har styr på sagerne, er der også større chance for, at du ikke behøver at tage kontakt til SKAT og, i værste tilfælde, klage over SKAT.

Det kan til tider være svært at forstå, hvordan det danske skattesystem hænger sammen, og derfor kan man også hurtigt blive tilbøjelig til at lukke øjnene og ikke forholde sig til, hvad der sker. For den ældre del af befolkningen kan det være svært at gennemskue de nye digitale løsninger, og for den yngre det til tider indviklede skattesystem. Den helt store faldgrube er, når man som privatperson ender med en restskat, der skal betales. Her er det vigtigt at forholde sig til, om man har fået nyt job, er stoppet med at arbejde, har købt eller solgt bolig, eller om man er blevet gift eller skilt. Sidst men ikke mindst, har det også stor betydning, om man har startet egen virksomhed.

Nogle folk opjusterer også lønindkomsten, så man laver en ”opsparing” hos SKAT, man så får udbetalt i marts måned. Dette er dog på mange måder en ufordelagtig løsning, da den rente, din opsparing bliver tilskrevet fra SKAT, kun lyder på omkring 0,5 %.

Læs hvilke fradrag danskerne ofte glemmer at få med i årsopgørelsen:

Kørselsfradrag

Hvis din samlede kørsel mellem dit arbejde og dit hjem er mere end 24 kilometer dagligt, kan du få fradrag for befordring. Husk, at beregn fradraget ud fra de faktiske antal kørte kilometer og ikke ud fra, hvad Krak muligvis fortæller dig. Det er derfor en god ide at tjekke kilometerantallet, fra når du holder ved dit hjem, og igen når du holder ved din arbejdsplads. Krak fortæller dig ikke nødvendigvis, hvilken vej der er hurtigst, men derimod den korteste.

Pendlerfradrag

Vidste du, at hvis du krydser en betalingsbro på din vej til arbejde, kan du trække en del af udgiften til broen fra. Vær dog opmærksom på, at hvis din arbejdsgiver betaler transporten, kan du ikke trække broafgiften fra.

Håndværkerfradrag

Hvis du har udført forbedringer på din ejerlejlighed, sommerhus eller hus, kan du trække helt op til 15.000 kroner fra på din årsopgørelse for arbejdsløn til disse forbedringer. Vær opmærksom på at betaling med check eller kontanter ikke giver fradrag, da det skal ske elektronisk med enten dankort, Mobilepay eller netbank.

Donationer til velgørenhed

Hvis du har doneret penge til velgørenhed som for eksempel Børnefonden, kan du få fradrag for beløbet. Det er dog kun, hvis organisationerne har indberettet beløbene til SKAT.

Hvis du oplever problemer med dine fradrag og SKAT generelt, og muligvis ønsker at klage over SKAT, kan du få hjælp her.