3 forskellige typer af boliglån du kan benytte dig af

3 forskellige typer af boliglån du kan benytte dig af

Hvis du skal ud og låne penge en dag i fremtiden, ved køb af ny bolig, vil du nok blive forbløffet over hvor mange forskellige typer af lån der findes. Vi har her samlet en liste over nogle af de mest populære låntyper du kan benytte dig af.

Boliglån

Et boliglån, er det overordnede begreb som bruges, når man skal låne til køb af enten hus eller lejlighed. Når du optager et boliglån, vil du typisk gå i banken eller til et realkreditinstitut, men der findes faktisk også andre muligheder, som kan hjælpe dig med at optage dele af dit boliglån. Alt dette vil vi komme ind på senere…

Afdragsfrit lån

Et afdragsfrit lån, er et lån, hvor du kun betaler for de renter som kommer løbende i løbet af året. Dog bliver du stadig ved med at skylde banken eller realkreditinstituttet det fulde beløb ved et afdragsfrit lån, da du jo ikke afdrager på det.

Et afdragsfrit lån kan give lidt mere frihed i kortere perioder med store udgifter, hvis du f.eks. lige har fået et barn, eller du i en periode har en lavere indkomst end normalt.

Men i sidste ende, vil det være bedst at få afdraget på sit lån, i stedet for at udskyde det.

Fastforrentet obligations lån

Et fastforrentet lån, er det mest klassiske lån der findes ved boligkøb. Her bliver dit boligkøb, finansieret med obligationer og har typisk en løbetid på 20-30 år. Under hele lånets periode, betales der en fast månedlig ydelse.

Så ved et fastforrentet lån, ved du præcis hvor meget og hvor længe du skal betale af på din gæld. Du er derfor heller ikke følsom over for rentestigninger.

Renten på et fastforrentet lån vil typisk være højere, da du her har en større sikkerhed.

Pantebrevs lån

Et pantebrevs lån, kan være et alternativ til et almindeligt boliglån. Ved et pantebrevs lån, lånes der penge mod sikkerhed i en fast ejendom. Dette er blevet en populær mulighed, da der oftest kan indhentes nogle gode tilbud, da man ligger ejendommen til sikkerhed for det lånte beløb.

Pantebrevs lån henvender sig især til boligkøbere udenfor storbyerne, da det kan være meget svært at få et billigt lån i disse områder.

Vil du vide mere om pantebrevs lån? Så kan du kontakte pantebrev.dk og høre nærmere om dine muligheder for at låne.

Forhåbentlig har du kunne bruge denne lille ’guide’ til at blive lidt klogere på den store verden inden for boliglån. Husk at det altid er vigtigt at du kontakter nogle eksperter inden for området, når du en dag står i den situation at du har brug for et boliglån. En ekspert kan nemlig hjælpe dig i lige præcis den situation du står i på det givende tidspunkt.